תפריט נגישות א+ א א-

מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגור
הנהלת המרכז
הנהלת המרכז
סגן דקאן
סגן דקאן
תוכנית תלפיות
תוכנית תלפיות
המרכז הארצי לסימולציה רפואית
המרכז הארצי לסימולציה רפואית
פרויקט ח''ץ
פרויקט ח''ץ
Sheba International
Sheba International
סטאז'
סטאז'
נתונים על המרכז הרפואי שיבא - Facts & Figures
נתונים על המרכז הרפואי שיבא - Facts & Figures
סיפרייה רפואית
סיפרייה רפואית
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור m) דלג לצור קשר (מקש קיצור 2) דלג למפת האתר (מקש קיצור 3)

סדנת "ארוחה מודעת"

מאכילה רגשית לאכילה מודעת – תהליך של שינוי לתמיד

סדנת "אכילה מודעת" מציעה גישה שונה וייחודית לכל מי שרוצה להתמודד עם משקל האוכל בחייו, על ידי התבוננות באכילה שלנו, בבחירות שלנו סביב השולחן ובשאלות הבסיסיות הקשורות למערכת היחסים שלנו עם האוכל והאכילה. בכל פגישה נתאסף סביב בופה, ונתנסה בארוחה מודעת (ומסע חיים שלם) שבמהלכה נלמד על מערכת היחסים שלנו בין טעמים ובין רגשות.

מטרת הסדנה: לעורר שאלות על בחירה, קשר עם הסביבה והתמודדות עם לחצים ומערכות יחסים הבאים לידי ביטוי ביחסים שאנו מנהלים עם האוכל. ולמצוא כלים פרקטיים לשינוי (לדוגמא "פסק זמן רגשי" שאותו נתרגל בסדנה).

הנושאים שיעלו בסדנה:

  • למה אנחנו אוכלים/ות כשאנו לא רעבים/ות?
  • למה אנו חושבים/ות על אוכל במקום לחשוב מחשבות אחרות?
  • למה (For what) אנחנו באמת רעבים/ות?
  • מה אנחנו עושים/ות עם מה שלא טעים, שמאכזב?
  • כמה אנחנו מתנחמים/ות במה שעושה לנו מתוק בפה, ובלב?
  • מהי משמעות הפסולת ופחי הזבל בחיים שלנו? ומה הקשר של זה לאוכל?
  • איך ובמה אנחנו בוחרים/ות (באוכל ובחיים) ומה הקשר בין פספוס של מעדנים לפספוסים אחרים?  


משך הסדנה: 10 מפגשים של שעה וחצי כל אחד.

כל הזכויות שמורות