הצוות בשיבא שיתף פעולה והדפיס גולגולת כדי לתקן ראייה של קצין פצוע
הרופאים במחלקות השונות שיתפו פעולה עם מרכז התלת-ממד, וגולגולת שהודפסה הכינה אותם לניתוח
שיתוף פעולה בין מחלקות במרכז הרפואי שיבא הביא ליצירת דגם תלת מימד של גולגולת וניתוח מוצלח, הכול למען טיפול בקצין צה"ל שנפצע קשה במלחמה בעזה.
קצין הצנחנים עמרי רוזנבליט נפצע בעת שפיקד על צוותו בפעולה בחאן יונס. "כל הבניין קרס עלינו. בהתחלה הלוחמים שלי היו בטוחים שאני מת בכלל", סיפר, "איכשהו התעוררתי, הרמתי את היד, והחבר'ה הבינו שאני חי". אל שיבא הוא הגיע עם פציעות מרובות וקשות. ביניהן הייתה גם פציעה משמעותית של שבר בעצם הלחי, ביחד עם רצפת ארובת העין. התוצאה הייתה לא רק פגיעה בפנים אלא גם פגיעה בראייה של עמרי – הראייה שלו הפכה לכפולה.
הצוות בשיבא נרתם לפעולה לעזור לקצין הצנחנים הצעיר. בשיתוף פעולה יוצא דופן ובין מחלקתי שכלל עבודה משותפת של מכון עיניים, המחלקה לכירורגיית פה ולסת ומרכז התלת ממד במערך חדרי הניתוח – PlanNet הוחלט על תכנית פעולה לתיקון הפציעה. לימור חביב, מנהלת הטכנולוגיות במרכז התלת מימד במערך חדרי הניתוח, יצרה תמונת מראה של הצד התקין, שלא נשבר, בפניו של עמרי, שעל פיו הודפס דגם תלת-ממד של הגולגולת, וממנו יכלו הרופאים להבין לאן להוביל את עצם הזיגומה, עצם הלחי שנשברה. "העיצוב יאפשר לעין בצד שנשבר להיות בדיוק באותו גובה בצד השני, וכל תימנע הראייה הכפולה", הסבירה.
עמרי רוזנבליט עם דגם הגולגולת שהודפס לקראת הניתוח
"דגם התלת-ממד הביא אותנו לחדר הניתוח במוכנות מקסימלית", סיפרה ד"ר אילת פריאל, רופאה בכירה במכון עיניים. "אנחנו מנתחים עם הראש, הידיים – והלב. יש משהו בפצועים שלנו שמוציא מאיתנו משהו אחר".
הניתוח עבר בהצלחה, ועמרי עבר לשלב הבא – שיקום. "מהשנייה הראשונה שפגשתי אותו הוא דיבר על להמשיך הלאה ולהתקדם", אמר ד"ר טל יופה, סגן מנהל המחלקה לכירורגיית פה, פנים ולסתות. "הרוח שלו מאוד חזקה, זה מאוד מרשים ורואים את זה גם בשיקום שלו".
הקצין הפצוע וד"ר פריאל בבדיקה לאחר הניתוח