מערך הכירורגיה הכללית החדש בשיבא מציג: רפואה מתקדמת בסטנדרט בינלאומי
התמקצעות גבוהה של צוות המנתחים והמתמחים, שיתוף פעולה מולטי דיסציפלינרי והפריה מקצועית הדדית ומעל לכל, חוויית אשפוז אישית יותר וטובה יותר. הכירו את סטנדרט הטיפול החדש ששם אתכם במרכז
הצלחה של הליך כירורגי תלויה בלא מעט גורמים: מיומנות גבוהה, שיתוף פעולה מקצועי ומפרה והתנאים והיחס אותם מקבל המטופל באשפוז לפני הניתוח, במהלכו ולאחריו.
מערך הכירורגיה הכללית החדש בשיבא, שהוא הגדול בישראל ואליו מופנים מטופלים מרחבי הארץ ומחו"ל, מביא את הניתוח ואת חוויית האשפוז שלאחריה לסטנדרט המצופה ממרכז רפואי הנמצא במקום 9 ברשימת בתי החולים הטובים בעולם. ד"ר עדו נחמני, מנהל המערך ומומחה לניתוחי כבד, לבלב ודרכי מרה, עם כל הפרטים על המבנה החדש.
חמש יחידות בניהול בכיר
"בשונה ממחלקה כירורגית גדולה (או מספר מחלקות) שכוללות את כל תחומי הכירורגיה הכללית, המערך החדש מחולק לחמש יחידות מקצועיות, כך שלכל יחידה יש מנהל בכיר משלה וצוות בכיר משלה, המלווה את המטופל במהלך השהייה שלו במחלקה. החשיבה מאחורי הקמת המערך, הייתה ליצור מצב שבו כולם מרוויחים: המטופלים והצוות הרפואי גם יחד".
מנהל מערך הכירורגיה החדש, ד"ר עדו נחמני
המטופל במרכז: לפני הניתוח, במהלכו ולאחריו
למערך החדש יתרונות רבים עבור המטופלים בשיבא:
• חוויית אשפוז אישית ומותאמת יותר למטופל ולצרכיו
• צוות כירורגי מקצועי ומיומן בתחום הספציפי
• גיבוי מידי במקרה שיתגלה צורך בהליך כירורגי נוסף מתחום אחר
• נוכחות של רופאים ורופאות מתחום הטיפול הספציפי בכל עת במחלקה
"כל הגורמים האלה יחד מביאים לכך שהמטופל מכיר היטב את הצוות שמטפל בו וכתוצאה, חש רגוע יותר במהלך השהייה שלו במחלקה".
שיתוף פעולה מולטי-דיסציפלינרי והפריה מקצועית הדדית
בדומה למרכזים מובילים בעולם, ובאופן בלעדי בישראל, חולקו תחומי ההתמחות במערך הכירורגי לחמש יחידות קבועות:
• כבד, לבלב, דרכי מרה והשתלות
• מערכת עיכול עליונה וניתוחים בריאטריים
• טראומה וכירורגיה דחופה
• מעי, רקטום ורצפת אגן
• אונקולוגיה, שד ומלנומה
בעוד חמש היחידות מחולקות על פי תתי התמחות, כולן עובדות תחת מערך אחד שבמסגרתו נערכות ישיבות מקצועיות והתייעצויות משותפות.
מבנה המערך החדש משרת בצורה מקסימלית את המטופלים כאשר המאושפזים מטופלים על ידי צוות רפואי וסיעודי ייעודי שעבר התמחות-על בתחום הספציפי. "במקום מחלקה גדולה שבה עושים הכל, צוות המנתחים והמנתחות בכל יחידה עוסק כעת אך ורק בתת ההתמחות שלו, כך שההתמקצעות של כל אחד ואחת מהם הולכת וגדלה", אומר ד"ר נחמני.
המערך משתלב גם בשירות בחירת מנתח, בשיבא, שבאמצעותו המטופל יכול לבחור את המנתח, כאשר עתה, כל הכירורגים המומחים בתחום הספציפי, עובדים יחד, ביחידה אחת ותורמים זה לזה מקצועית.
שיתוף הפעולה בין היחידות פועל אף הוא לטובת המטופל. "כשמגיע לדוגמה מטופל הסובל מגידול ברקטום, אבל יש לו גרורה בכבד, לרשות הכירורגים בתחום המעי הרקטום ורצפת האגן, עומד באופן מידי מנהל יחידת הכבד – לא כגורם מחוץ למערכת - אלא כחלק אינטגרלי מהצוות.
התמקצעות גבוהה וחוויית אשפוז אישית יותר.
לדברי ד"ר יורם קליין, סגן מנהל המערך ומנהל היחידה לטראומה וכירורגיה דחופה, החלוקה ליחידות ספציפיות מצד אחד ואיחודן תחת בית משותף מצד שני, תורמת רבות להתמקצעות ולחלוקת המשאבים. "עד להקמת המערך החדש, אם למשל היה מגיע לבית החולים מטופל עם דלקת בלבלב, היה מטפל בו רופא שהיה כונן באותו יום, ולא בהכרח מומחה בתחום הספציפי של דלקות וזיהומים קשים. כיום, יטפל בו רופא המומחה בתחומו".
ד"ר קליין מצביע על יתרון מובהק נוסף עבור המטופלים במערך החדש: "יש כעת גמישות תפעולית נרחבת יותר. היחידות חולקות את חדרי הניתוח וניצול המשאבים הוא מקסימלי".
גם המתמחים והמתמחות במערך הכירורגי, נהנים מיתרונות המערך החדש ועד לסוף תקופת התמחותם יוכלו להיחשף במהלך ההכשרה לכלל הניתוחים ביחידות השונות: "כל יחידה מקבלת כעת ברוטציה קבוצת מתמחים למשך שלושה חודשים. בזמן הזה המתמחים יבצעו, לדוגמה, רק ניתוחים בתחום מערכת עיכול עליונה וכתוצאה, ההתמקצעות שלהם בתחום תעלה אף היא מדרגה".
.