תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

"מדינה בונה רפואה, בונה מדינה"

20-06-2018

שיא בגיוס התרומות בגאלה השנתית של חוג ידידי שיבא

חוג ידידי שיבא ציין השנה 70 שנים למרכז הרפואי שיבא בערב הגאלה המסורתי שהכנסותיו יוקדשו להקמת המרכז הלאומי לבריאות פצועי צה"ל בשיבא שיכלול בריכה שיקומית חדשה, אולם ספורט ופנאי, חדרי טיפולים מכל מקצועות הרפואה וליווי רוחני.

ערב הגאלה התקיים גם השנה בפארק דרום ורשם שיא של כ-5 מיליון שקלים של גיוסי תרומות ומספר שיא של יותר מ-1,100 מוזמנים אשר כיבדו את הערב בנוכחותם. השנה, לרגל חגיגות ה 70, הגיעו לערב החגיגי גם יותר מ-100 ידידי שיבא מ-13 מדינות השוהים בישראל במסגרת חגיגות שנת ה-70 למרכז הרפואי.

את האורחים כיבדו מנהל המרכז הרפואי, פרופ' יצחק קרייס, מנכ"לית אגודת הידידים, גב' ורד גרינבוים, ויושבת ראש חוג הידידים, גב' גליה מאור. 

את הערב פתח רס"ן (מיל') רן בן עטיה, אשר שיתף את סיפורו על פציעתו הקשה מאוד במהלך מבצע "צוק איתן" ותהליך שיקומו הארוך והמורכב. בהמשך הוקרן הסרטון "ה-DNA של שיבא", מערכון שצולם על ידי כוכבי ארץ נהדרת ולסיום עלו לבמה מירי מסיקה וקרן פלס למופע משותף מיוחד. הערב הופק על ידי המפיק משה ברון כאשר על האוכל הופקד קייטרינג פלפל עם השפים המתנדבים אביב משה ודוד ויוסף.

עוד חולקו במהלך הערב תעודות הוקרה לאיריס וזלמן יליזרוב, אשר בזכות תרומתם הנדיבה הושלמה הקמתה של המחלקה החדשה לרפואת חירום (מיון כללי), הקרויה על שמם. "תודה על הזכות שהוענקה לנו להיות חלק מפרויקט חשוב זה. אנו שמחים שהפרויקט הסתיים בהצלחה לרווחת כל החולים", אמרה איריס יליזרוב.
 
גב' גרינבוים הודתה לתורמים הנדיבים שאפשרו את קיומו של הערב ואת הקמת המרכז והוסיפה: "נשמח שאתם, תומכינו ושותפינו הנאמנים, תשמשו לנו שגרירים בקרב קרוביכם ומכריכם ותסייעו לנו בגיוס יתרת הסכום כדי לשפר את הטיפול ביקרים לנו מכל". 

פרופ' קרייס התייחס לקשר המיוחד בין מדינת ישראל, צה"ל ובין שיבא: "70 שנים שבהן ההיסטוריה של מדינת ישראל ושיבא כרוכות זה בזה. מדינה בונה רפואה בונה מדינה. אני גאה לומר היום – שיבא היה, עדיין וימשיך להיות הבית של חיילי צה"ל בכל רגע ובכל מצב שיזדקקו לנו, בשגרה ובחירום".

 ארבעה סיפורים – אותו DNA

חמשת הרגעים המרגשים בשיבא נרשמו דווקא בהמשך הנאום כאשר פרופ' יצחק קרייס שיתף את סיפורם האישי של ארבעה מטופלים מכוחות הביטחון אשר טופלו בשיבא ואת סיפורו האישי: 

ב-7.8.17 נפצע באורח אנוש א', טייס קרב בחיל האוויר לאחר שמסוקו התרסק על מסלול הנחיתה בבסיס רמון של חיל האוויר. לאחר 10 ימים בטיפול נמרץ, הועבר א' למחלקת שיקום נפגעי ראש בבית החולים השיקומי בשיבא בראשות של ד"ר עופר קרן והאחות האחראית, אסנת ינקלוביץ. א' הגיע לשיבא בהכרה מזערית. 

א' עבר תהליך שיקומי ארוך, מורכב וקשה, עם עליות ומורדות. 24 ימים אחרי שהגיע לשיבא, א' קם על רגליו והחל ללכת, בזכותו ובזכות צוות מטפלים שלא הרפה לרגע: ד"ר אסיה קלוץ, הרופאה המטפלת, דפנה, עדי, שרון, ענבל, ענת, עירית, טליה ורן אשר העניקו טיפולי פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, הידרותרפיה וליווי פסיכולוגי. ב-27.12, שנה בדיוק מיום קבלת כנפי הטיס השתחרר א' משיבא וחזר מאז לטייסת לשירות פעיל.

בקיץ 2016 הודיעו הרופאים לסא"ל א' כי מחלת הלימפומה חזרה ובגדול. הרופאים הסבירו לא' שאי אפשר להמשיך בדרך הטיפול הקודמת וכי זה הזמן לעבור מרפואה למדע. במקרה, בבית החולים שיבא החלו בפרוטוקול ניסויי ופורץ דרך של הנדסה גנטית של תאים, כאתר ראשון מחוץ לארה"ב והיחיד בארץ שמייצר תאי T-CAR. הטיפול הזה היה הסיכוי האחרון של א' לשרוד. ד"ר אברהם אביגדור, מנהל מכון המטואונקולוגיה בשיבא, הבין גם הוא את המצב.

אבל הייתה בעיה - הפרוטוקול הניסויי הגביל את גיל מקבלי הטיפול עד 39 שנים. א' היה בן 44. במהלך בזק ותוך מאמצים כבירים, שונה הגיל המקסימלי המופיע בפרוטוקול הניסוי כך שגם א' וחולים נוספים במצבו יוכלו לקבל טיפול מציל חיים זה. א' הפך למבוגר הראשון שקיבל טיפול בתאי T-CAR על ידי רופאי הילדים ד"ר אלעד יעקובי וד"ר שרינה לוי-מנדלוביץ במחלקה להמטואונקולוגיה ילדים בראשותו של פרופ' עמוס תורן והאחות האחראית, סנדרה הוינו. חודש לאחר החזרת התאים לגופו, המחלה נעלמה ולאחר השתלת מח עצם נוספת חזר א' לטיסה קרבית בחיל האוויר. 

ב-26 באוגוסט 2014, ביום האחרון של מבצע צוק איתן, שרד גדי ירקוני פגיעת פצצת מרגמה שנורתה על קיבוץ נירים והביאה למותם של זאב עציון ז"ל ושחר מלמד ז"ל. גדי, אשר שתי רגליו נקטעו מעל הברך, הועבר לאחר 20 ימי אשפוז לשיקום בשיבא. בעזרת אנשי המחלקה לשיקום אורטופדי, בראשות המנהל דאז, ד"ר צקי זיו-נר, והאחות האחראית,סיגל עזרא, צוותי השיקום ומכון צעדים - מור, קרוליין, יואב, עומר, משה, ג'סיקה, אורנה, תום, אביבה, סלאח, רן, יעל, רות, רחלי והדר – שוחרר גדי לביתו לאחר חמישה חודשים כשהוא הולך על שתי רגליו. ב-2.6.18 נבחר גדי ירקוני להיות ראש המועצה האזורית אשכול. 
 
נציבת בתי הסוהר, רב גונדר עפרה קלינגר, הייתה בדרך לפגישה במשרד ראש הממשלה כשחשה חולשה והפרעה בדיבור. היא פונתה לבית החולים שם אובחנה כסובלת משבץ מוחי. שלושה ימים לאחר מכן  הועברה למחלקה לשיקום נוירולוגי בראשותו של ד"ר גבי זייליג והאחות האחראית, דורית טל, ולאחר מכן לידיהם האמונות של ד"ר וינגרדן והאחות האחראית דפנה גרוסברג באשפוז יום שיקומי. כבר אז עפרה החליטה כי היא תחזור לתפקידה.

ורד, אדוה, רנה, ליליה, רונית ודורון העניקו לעפרה את הטיפול ההוליסטי הכולל פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת ופסיכולוגיה. במקביל, תודות למבצע רפואי מורכב, אובחנה עפרה על ידי פרופ' ננסי אגמון לוין, מנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, אשר בסיוע ד"ר אהרון לובצקי, מנהל היחידה לקרישת דם, וד"ר מיכאל סגל, רופא בכיר במכון למחלות ריאה, הצליחו לאבחן אצלה בעיה רפואית מורכבת אשר גרמה ככל הנראה לאירוע המוחי, ולטפל בה בהצלחה רבה. לאחר חודשים ארוכים של טיפול שיקומי חזרה הנציבה קלינגר לפקד על שירות בתי הסוהר.

הטייסים א' ו-א', רב-גונדר קלינגר וגדי ירקוני הגיעו לערב הגאלה עם בני משפחתם והודו לשיבא ולמטפליהם בפני כל המוזמנים.

הזיכרון האחרון שהוזכר בערב הגאלה הוא דווקא של מנהל המרכז, פרופ' קרייס, אשר גדל בשיבא שכן אמו זיוה עבדה במשך 40 שנים ככוח עזר במכון הלב. "היא הייתה ועדיין שיבאית גאה", אמר כשאמו נמצאת בקהל.

(צלמים – אביב חופי ורפי דלויה)