תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

מי אמר שפסח משמין?

ובכן, הרבה אנשים, אבל אם נקפיד על כמה כללים, חג החירות יעבור עלינו בקלות

לחם, פסטות, פיצות, בורקסים - למרות שמאכלים אלה ורבים אחרים לא נכללים בתפריט שלנו במהלך חג הפסח, איכשהו אנשים רבים מגלים עם צאת החג שלמרות ההימנעות מחמץ הם עלו במשקל.


למה זה קורה?

ריבוי ארוחות משפחתיות עד כדי תחושת התפוצצות

"שחרור רסן" כי חופש וצריך תעסוקה לפה

יותר מדי פיתויים

אכילה מוגזמת של מצות  - שמכילות יותר קלוריות מלחם 

 

מצות - מה אפשר לעשות?

מצות גורמות לרבים לתחושת אי נוחות במערכת העיכול. הסיבה לכך היא שהמצות הפשוטות המוכרות לנו אינן מכילות סיבים תזונתיים כלל. 
סיבים אלה מסייעים לנו לבריאות מערכת העיכול, ומסיעיים גם בתהליך הירידה והשמירה על המשקל:
 
מגבירים את תחושת השובע
מזרזים את קצב חילוף החומרים
תומכים בחיידקי מעיים מגוונים

 

אילו מצות מומלצות לאכילה?

המצות המומלצות הן מצה מכוסמין, סובין או שיפון. חשוב לשים לב ולברר האם מדובר באמת ממצות מדגנים מלאים, או האם הוסיפו סיבים ממקור סינתטי. טיפ: הציצו ברשימת המרכיבים ובידקו האם קמח לבן רשום כחלק ממרכיבי המצה והאם הוסיפו סיבים תזונתיים באופן מלאכותי.  

מצות כוסמין, סובין או שיפון, מכילות כמות יפה של סיבים תזונתיים (20-15 גרם למצה. לשם השוואה, מצות רגילות אינן מכילות סיבים תזונתיים כלל). 

אם בכל זאת נאלצתם לאכול מצה מקמח לבן, הוסיפו כמות ירקות נכבדת לארוחה, כדי להגדיל את כמות הסיבים ולמנוע את תחושת אי הנוחות במערכת העיכול. בנוסף, הקפידו על שתיית מים.  


האם מומלץ להחליף את המצות בפריכיות אורז?

ובכן, לא. צורת ההתפחה של פריכיות אורז, גורמת לעמילן שהן מכילות להיות מאוד זמין, ולהתפרק במהירות לסוכר. מה זה אומר? שלסוכר הנוצר בתהליך העיכול של הפריכיות, קל מאוד לעבור מהמעיים שלנו אל זרם הדם, מה שגורם לרמת הסוכר שלנו לעלות במהירות גבוהה יותר, ולכן הסיכון להשמנה, גבוה יותר.